Placeholder

Bräserade fläskkotletter i skysås med lingon

Ingredienser

4 - 6 fläskkotletter med ben
smör till stekning
salt
svartpeppar
2 msk vetemjöl
3 msk oxfond
1 msk grönsaksfond
4 msk rårörda lingon
6 - 8 dl vatten

Gör så här

1. Snitta fettkanten på fläskkotletterna. Bryn i het stekpanna med smör tills de fått fin färg. Krydda med salt och peppar och pudra över vetemjöl.

2. Tillsätt fonderna, lingon och vatten. Sänk värmen och låt puttra 1,5 - 2 timmar på låg värme utan lock.

3. Bena gärna ur kotletterna och lägg tillbaka dem i såsen en stund.

4. Servera med gelé, gurka, sallad och nykokt potatis.

4 - 6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.