Placeholder

Bolognese

Ingredienser

2 kg blandfärs
2 burkar krossade tomater
2 gula lökar
2 vitlökar
1 L rött italienskt vin
1 tub tomatpuré
5 dl vatten
Olivolja
Salt
Peppar
2 msk Oregano
3-4 Lagerblad, söndersmulade
3 msk Fond från nöt, funkar med kalv också

Gör så här

Bryn färsen för sig och ställ undan, till detta behövs ingen olja, fläsken i blandfärsen avger fett
Bryn lök och vitlök i olivoljan
Blanda i färsen
Blanda sedan i resten och blanda runt
Efter uppkok lägg på ett lock och koka på svag värme i ca 5 timmar,
Rör runt lite då och då, säg en gång i timmen.
Om det är mycket vätska kvar efter 3 timmar, koka utan lock de sista två.
När det är klart så skall färsen vara fint fördelad, nästan som en kräm.

Med denna mängd räcker det till ca 4 middagar för fyra personer.

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr