2 kg blandfärs
2 burkar krossade tomater
2 gula lökar
2 vitlökar
1 L rött italienskt vin
1 tub tomatpuré
5 dl vatten
Olivolja
Salt
Peppar
2 msk Oregano
3-4 Lagerblad, söndersmulade
3 msk Fond från nöt, funkar med kalv också
Bryn färsen för sig och ställ undan, till detta behövs ingen olja, fläsken i blandfärsen avger fett
Bryn lök och vitlök i olivoljan
Blanda i färsen
Blanda sedan i resten och blanda runt
Efter uppkok lägg på ett lock och koka på svag värme i ca 5 timmar,
Rör runt lite då och då, säg en gång i timmen.
Om det är mycket vätska kvar efter 3 timmar, koka utan lock de sista två.
När det är klart så skall färsen vara fint fördelad, nästan som en kräm.
Med denna mängd räcker det till ca 4 middagar för fyra personer.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng