Placeholder

Blond honungskaka

Ingredienser

4 stora ägg
2 dl akaciehonung eller annan honung
0,5 dl mild olivolja
0,5 dl majsolja
1 dl kallt, starkt, engelskt te
2 msk färskpressad citronsaft
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 2-liters rund form med smör och ströbröd.

2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt honung mot slutet av vispningen. Häll i oljor, te och pressad citron. Blanda bakpulver och vetemjöl och vänd försiktigt ned det i smeten.

3. Häll smeten i formen och grädda litet under mitten i ugnen ca 45 minuter. Pröva med sticka.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.