1 gul lök, grovt hackad
1 hackad vitlöksklyfta
en klick smör
500 g blomkål eller broccoli
i små buketter eller bitar
8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl riven lagrad ost
2 dl lätt crème fraîche
salt
svartpeppar
örter till garnering
1. Fräs lök och vitlök i en klick smör i en gryta eller kastrull tills det är glansigt och mjukt. Blanda ned blomkål eller broccoli och fräs någon minut till.
2. Häll i vatten och buljong, koka upp och sjud ca 10 minuter tills kålen blivit mjuk. Mixa till slät konsistens och ta från värmen.
3. Blanda ned osten och låt den smälta, tillsätt sedan crème fraîche.
4. Smaka av med salt och svartpeppar och servera soppan med örter, t ex rosmarin eller timjan.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng