1 blomkålshuvud
2-3 msk olivolja
½ tsk salt
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Ta endast bort bladen och ev det allra yttersta på stocken på 1 blomkål.
3. Skiva blomkålen i ca ½ cm tjocka skivor. Kantskivorna kommer att smula sönder men det gör inget. De mittersta skivorna kommer att likna vackra träd.
4. Fördela blomkålen på en plåt, ringla över 2-3 msk olivolja och strö över ½ tsk salt. Blanda runt så att all kål oljas in.
5. Rosta blomkålen i ugn ca 20 min tills den börjar bli lätt gyllenbrun i kanterna.Servera som tillbehör till kött eller fisk!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…