Placeholder

Blomkålskotletter I Ugn

Ingredienser

1 blomkålshuvud
2-3 msk olivolja
½ tsk salt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Ta endast bort bladen och ev det allra yttersta på stocken på 1 blomkål.

3. Skiva blomkålen i ca ½ cm tjocka skivor. Kantskivorna kommer att smula sönder men det gör inget. De mittersta skivorna kommer att likna vackra träd.

4. Fördela blomkålen på en plåt, ringla över 2-3 msk olivolja och strö över ½ tsk salt. Blanda runt så att all kål oljas in.

5. Rosta blomkålen i ugn ca 20 min tills den börjar bli lätt gyllenbrun i kanterna.Servera som tillbehör till kött eller fisk!

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.