250 g kassler
2 msk smör
4 dl vispgrädde
0,5 tsk salt
1 krm peppar
1 äggula
4 dl riven smakrik ost, fet
250 g blomkål
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Koka blomkålen, låt den rinna av och lägg den i en smord form med höga kanter. Fräs smöret i en kastrull och späd med grädden under vispning. Smaka av med salt och peppar.
3. Rör ut äggulan med litet grädde och vispa ned i såsen. Tillsätt osten och låt den smälta ned utan att såsen får koka.
4. Häll såsen över blomkålen och gratinera ca 15 minuter. Stek kasslern ca 5 minuter och servera den till.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…