Placeholder

Blomkålsgratäng med stekt kassler

Ingredienser

250 g kassler
2 msk smör
4 dl vispgrädde
0,5 tsk salt
1 krm peppar
1 äggula
4 dl riven smakrik ost, fet
250 g blomkål

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Koka blomkålen, låt den rinna av och lägg den i en smord form med höga kanter. Fräs smöret i en kastrull och späd med grädden under vispning. Smaka av med salt och peppar.

3. Rör ut äggulan med litet grädde och vispa ned i såsen. Tillsätt osten och låt den smälta ned utan att såsen får koka.

4. Häll såsen över blomkålen och gratinera ca 15 minuter. Stek kasslern ca 5 minuter och servera den till.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.