1 blomkålshuvud
1 strimlad purjolök
30 g smör
2 msk vetemjöl
4 dl blomkålsspad
0,5 - 1 dl grädde
0,5 tsk salt
1 krm peppar
1 dl riven ost
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Dela blomkålshuvudet i mindre buketter. Koka i lättsaltat vatten ca 7 - 8 minuter tills de känns nästan mjuka. Låt rinna av men spara blomkålsvattnet. Lägg blomkålen i en ugnssäker form.
3. Fräs purjolöken i smör och strö över mjölet. Späd med blomkålsspad och grädde och låt sjuda ihop till en jämn sås. Späd med mer vätska om så behövs eller strö över litet mjöl om allt verkar bli för tunt. Smaka av med salt och peppar efter smak.
4. Häll såsen över blomkålen och strö på osten. Gratinera rätten tills ytan fått fin och läcker färg.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng