Placeholder

Blomkålsgratäng med purjolök och ost

Ingredienser

1 blomkålshuvud
1 strimlad purjolök
30 g smör
2 msk vetemjöl
4 dl blomkålsspad
0,5 - 1 dl grädde
0,5 tsk salt
1 krm peppar
1 dl riven ost

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Dela blomkålshuvudet i mindre buketter. Koka i lättsaltat vatten ca 7 - 8 minuter tills de känns nästan mjuka. Låt rinna av men spara blomkålsvattnet. Lägg blomkålen i en ugnssäker form.

3. Fräs purjolöken i smör och strö över mjölet. Späd med blomkålsspad och grädde och låt sjuda ihop till en jämn sås. Späd med mer vätska om så behövs eller strö över litet mjöl om allt verkar bli för tunt. Smaka av med salt och peppar efter smak.

4. Häll såsen över blomkålen och strö på osten. Gratinera rätten tills ytan fått fin och läcker färg.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr