500 g blomkål
2 morötter, ca 200 g
1 potatis, ca 100 g
1 palsternacka, ca 100 g
1 liten purjolök
1 l grönsaksbuljong
1 dl matlagningsgrädde
ev sriracha eller annan chili
salt
peppar
1 dl hackad persilja
1. Bryt blomkålen i mindre buketter. Spara ev några att garnera soppan med när den är klar. Skala rotfrukterna och skär dem och purjolöken i bitar.
2. Koka upp buljongen, lägg i morötter, potatis och palsternacka och låt det koka nästan mjukt. Lägg i blomkål och purjolök och koka tills allt är mjukt.
3. Mixa soppan med stavmixer, rör ned grädden och smaksätt med salt och peppar. Strö över persilja.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng