Placeholder

Blodapelsinsorbet

Ingredienser

3 dl vatten
1,5 dl socker
0,5 dl pressad citronsaft
pressad saft av 2 blodapelsiner
1 äggvita
1 tsk socker

Gör så här

1. Blanda vatten och socker och låt koka tills det blir simmigt, ca 5 minuter. Kyl sockerlagen. Tillsätt saft av citron och blodapelsin i lagen och smaka av.

2. Häll glassmeten i en burk med lock, täck över och ställ i frysen ca 3 timmar. Rör om i smeten några gånger under tiden så den fryser jämnt tills den är sörjig.

3. Vispa äggvita och socker till hårt skum, vispa upp saftmassan och blanda ned äggskummet.

4. Ställ in i frysen 2 timmar, rör om efter 1 timme och låt det sedan frysa färdigt.

4 - 5 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.