150 g rumsvarmt smör
2,5 dl socker
3 ägg
skal och saft av 1 blodapelsin
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och kokosströ en sockerkaksform.
2. Blanda smör och socker pösigt. Tillsätt ägg och gräddfil (som inte nämnts i ingrediensförteckningen) och vispa till en slät smet.
3. Tillsätt skal och saft och blodapelsin. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ned i äggsmeten.
4. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 45 minuter. Pröva med sticka. Låt vila 10 minuter i formen, stjälp upp och låt svalna.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…