4 portioner
800 g svarta bönor kokta på burk (bruttovikt)
1 gul lök
1.5 dl fiberhavregryn
1 ägg
2 vitlöksklyftor, skivade
1 färsk jalapenos, skivad
1 msk kinesisk soja
1 msk mald spiskummin
1 msk paprikapulver
0.5 msk mald koriander
0.5 tsk salt
neutral olja till stekning
Till servering
1 dl majonnäs
1 msk sambal oelek
4 hamburgerbröd
4 salladsblad
1 tomat, skivad
1 Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mosa bönorna med en gaffel. Skär 4 st cm-tjocka skivor av löken och lägg det som blir över av löken i en matberedare. Mixa löken med havregryn, ägg, vitlök, jalapeños, soja, kryddor och salt till en slät smet. Rör ihop smeten med bönorna.
2 Hetta upp olja i en stekpanna och skeda upp 4 stora klickar av smeten i pannan. Platta ut till burgare. Stek på låg till medelvärme ca 8 min per sida. Stek även lökskivorna gyllene i en stekpanna med olja.
3 Blanda majonnäs med sambal oelek till en dressing. Värm bröden i stekpannan och fyll med sallad, burgare, tomat, lök och chilidressingen.
https://www.coop.se/recept/lotta-lundgren-black-bean-burger/
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…