Marängbotten:
6 äggvitor
1,5 dl socker
finrivet skal av 1 citron
Fyllning:
200 g riven mandelmassa
Garnering:
5 dl crème fraîche
2 msk vaniljsocker
frön från 1 vaniljstång
5 dl blåbär, färska eller frysta
1. Sätt ugnen på 120 grader.
2. Vispa äggvitor och socker till ett hårt skum och vänd försiktigt ned det rivna citronskalet.
3. Bred ut i en hög och jämn cirkel på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 2 timmar. Låt botten kallna på plåten.
4. Riv mandelmassan och strö ut ett jämnt lager över marängbotten. Vispa crème fraîchen tills den blir fast och blanda ned vaniljsocker och vaniljfrön.
5. Bred ett tjockt lager crème fraîche över mandelmassan och toppa med blåbär och litet extra citron.
8 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…