Placeholder

Blåbärstårta med citron och mandelmassa

Ingredienser

Marängbotten:
6 äggvitor
1,5 dl socker
finrivet skal av 1 citron

Fyllning:
200 g riven mandelmassa

Garnering:
5 dl crème fraîche
2 msk vaniljsocker
frön från 1 vaniljstång
5 dl blåbär, färska eller frysta

Gör så här

1. Sätt ugnen på 120 grader.

2. Vispa äggvitor och socker till ett hårt skum och vänd försiktigt ned det rivna citronskalet.

3. Bred ut i en hög och jämn cirkel på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 2 timmar. Låt botten kallna på plåten.

4. Riv mandelmassan och strö ut ett jämnt lager över marängbotten. Vispa crème fraîchen tills den blir fast och blanda ned vaniljsocker och vaniljfrön.

5. Bred ett tjockt lager crème fraîche över mandelmassan och toppa med blåbär och litet extra citron.

8 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.