Marängbotten:
6 äggvitor
1,5 dl socker
finrivet skal av 1 citron
Fyllning:
200 g riven mandelmassa
Garnering:
5 dl crème fraîche
2 msk vaniljsocker
frön från 1 vaniljstång
5 dl blåbär, färska eller frysta
1. Sätt ugnen på 120 grader.
2. Vispa äggvitor och socker till ett hårt skum och vänd försiktigt ned det rivna citronskalet.
3. Bred ut i en hög och jämn cirkel på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 2 timmar. Låt botten kallna på plåten.
4. Riv mandelmassan och strö ut ett jämnt lager över marängbotten. Vispa crème fraîchen tills den blir fast och blanda ned vaniljsocker och vaniljfrön.
5. Bred ett tjockt lager crème fraîche över mandelmassan och toppa med blåbär och litet extra citron.
8 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng