125 g smör
3 dl socker
1 ägg
7 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 dl mjölk
Fyllning:
150 g kallt smör
2 dl socker
2,5 dl havregryn
5 dl blåbär, frysta går bra
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna, 25 x 30 cm, med bakplåtspapper.
2. Rör smör och socker vitt och pösigt, tillsätt ägg och rör om. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Sikta ned mjölblandningen i äggsmeten varvat med mjölken under omrörning. Häll smeten i långpannan.
3. Blanda smör, socker och havregryn i en matberedare och kör till en smulig deg. Lägg bären på äggsmeten i långpannan och fördela havredegen över.
4. Grädda i nedre delen av ugnen 25 - 30 minuter. Låt kakan svalna innan du skär upp den i bitar och serverar, gärna med litet glass.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng