Placeholder

Blåbärsrutor

Ingredienser

125 g smör
3 dl socker
1 ägg
7 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 dl mjölk

Fyllning:
150 g kallt smör
2 dl socker
2,5 dl havregryn
5 dl blåbär, frysta går bra

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna, 25 x 30 cm, med bakplåtspapper.

2. Rör smör och socker vitt och pösigt, tillsätt ägg och rör om. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Sikta ned mjölblandningen i äggsmeten varvat med mjölken under omrörning. Häll smeten i långpannan.

3. Blanda smör, socker och havregryn i en matberedare och kör till en smulig deg. Lägg bären på äggsmeten i långpannan och fördela havredegen över.

4. Grädda i nedre delen av ugnen 25 - 30 minuter. Låt kakan svalna innan du skär upp den i bitar och serverar, gärna med litet glass.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr