150 g smör
3 ägg
3 dl florsocker
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 dl gräddfil
5 dl färska eller frysta blåbär,
ca 250 g
1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en liten långpanna, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.
2. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt gräddfil, smält smör och mjölblandning i äggvispet och rör till en slät smet.
3. Häll smeten i formen och strö över blåbären.
4. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Lyft upp kakan med hjälp av papperet och låt kallna på galler.
5. Dra bort papperet och skär upp kakan i ca 20 bitar.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng