Placeholder

Blåbärspaj med knäckig topping

Ingredienser

Bär som täcker botten
2 msk potatismjöl
socker, beroende på hur
sura bären är

Topping:
150 g smör
1,5 dl socker
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 dl ljus sirap
2 msk mjölk

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret i en kastrull, ta från värmen och rör ned mjölk och sirap.

3. Blanda de torra ingredienserna i en skål, rör ned dem i smörblandningen och rör om väl.

4. Sprid ut bären och pudra över potatismjöl. Strö över socker. Klicka ut smeten över bären och ställ in i mitten av ugnen 25 - 30 minuter eller tills ytan är gyllenbrun. Servera med glass eller vaniljsås.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.