Bär som täcker botten
2 msk potatismjöl
socker, beroende på hur
sura bären är
Topping:
150 g smör
1,5 dl socker
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 dl ljus sirap
2 msk mjölk
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull, ta från värmen och rör ned mjölk och sirap.
3. Blanda de torra ingredienserna i en skål, rör ned dem i smörblandningen och rör om väl.
4. Sprid ut bären och pudra över potatismjöl. Strö över socker. Klicka ut smeten över bären och ställ in i mitten av ugnen 25 - 30 minuter eller tills ytan är gyllenbrun. Servera med glass eller vaniljsås.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng