Pajdeg:
3 dl vetemjöl
0,25 tsk bakpulver
1 dl socker
100 g smör i kuber
1 medelstort ägg
Fyllning:
4 dl blåbär
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl socker
1 msk potatismjöl
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund pajform, ca 22 cm i diameter.
2. Blanda mjöl, bakpulver och socker i matberedare med kniven monterad. Lägg sedan i smöret, tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Stjälp upp degen på ett bakbord och knåda ev några tag. Tryck ut degen i formen.
3. Blanda bär, vaniljsocker, socker och potatismjöl. Fördela bärblandningen över degen. Grädda pajen ca 30 minuter. Höj ev värmen till 200 grader mot slutet om pajen inte fått tillräckligt med färg.
4. Servera gärna pajen ljummen med litet kall vispad grädde eller vaniljsås.
10 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…