Placeholder

Blåbärspaj med äppelgömma

Ingredienser

Pajdeg:
150 g smör
3,5 - 4 dl vetemjöl
1 dl florsocker
1 knivsudd vaniljpulver
(kan uteslutas)
0,5 msk vatten
1 ägg

Fyllning:
3 äpplen
2 msk smör + 2 msk socker
200 g blåbär
2 msk socker
1 tsk maizena

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm.

2. Tärna smöret och blanda med vetemjöl och florsocker i en matberedare. Tillsätt ägg och vatten och blanda snabbt till en jämn deg. Lägg den i en plastpåse i kylen ca 1 timme.

3. Dela degen i två bitar och klä formen med hälften av degen.

4. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Stek dem i smör i en stekpanna ca 5 minuter. Rör i 2 msk socker.

5. Blanda blåbären med 2 msk socker och potatismjöl. Lägg äppelbitarna i pajskalet och strö över blåbären. Kavla ut den andra pajdegsbiten och täck pajen med locket.

6. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 40 minuter.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.