100 g smör
2 ägg
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
200 g frysta blåbär
Crumble:
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och tillsätt mjölk. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Rör ned den ljumma vätskan. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd ned det i smeten.
3. Placera ut muffinsformar, gärna i en muffinsplåt, och varva smeten med blåbären tills formarna är fyllda till 2/3.
4. Tärna smöret till crumbletäcket och nyp ihop det med havregryn, vetemjöl, vaniljsocker och socker i en bunke. Strö litet av detta på toppen av varje muffin och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills de är torra i mitten när du kollar med sticka.
5. Mycket goda som de är eller med vaniljsås.
12 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…