100 g smör
2 ägg
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
200 g frysta blåbär
Crumble:
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och tillsätt mjölk. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Rör ned den ljumma vätskan. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd ned det i smeten.
3. Placera ut muffinsformar, gärna i en muffinsplåt, och varva smeten med blåbären tills formarna är fyllda till 2/3.
4. Tärna smöret till crumbletäcket och nyp ihop det med havregryn, vetemjöl, vaniljsocker och socker i en bunke. Strö litet av detta på toppen av varje muffin och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills de är torra i mitten när du kollar med sticka.
5. Mycket goda som de är eller med vaniljsås.
12 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng