Placeholder

Blåbärsmuffins med vaniljcrumble

Ingredienser

100 g smör
2 ägg
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
200 g frysta blåbär

Crumble:
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret och tillsätt mjölk. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Rör ned den ljumma vätskan. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd ned det i smeten.

3. Placera ut muffinsformar, gärna i en muffinsplåt, och varva smeten med blåbären tills formarna är fyllda till 2/3.

4. Tärna smöret till crumbletäcket och nyp ihop det med havregryn, vetemjöl, vaniljsocker och socker i en bunke. Strö litet av detta på toppen av varje muffin och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills de är torra i mitten när du kollar med sticka.

5. Mycket goda som de är eller med vaniljsås.

12 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.