100 g smält smör
2 ägg
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
rivet skal av 1 apelsin
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
0,5 pkt frysta blåbär
Crumble:
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ned smält smör, mjölk och rivet apelsinskal.
3. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ned det i smeten. Vänd snabbt ned de frysta blåbären i smeten och fyll formarna till 2/3. Ställ gärna formarna i en muffinsplåt.
4. Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Strö litet smuldeg på toppen av varje muffin. Grädda ca 20 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng