2 ägg
2 dl socker
100 g smör
100 g vit choklad, gärna med limesmak
2,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
eller 0,5 tsk vaniljpulver
1,5 dl blåbär
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form, ca 20 - 24 cm, och bröa gärna med kokos.
2. Smält smöret i en ganska stor kastrull, bryt chokladen i bitar och låt den smälta ned i smöret. Vispa ned socker och ägg, ett ägg i taget, och vispa sedan ned mjöl och vaniljsocker.
3. Häll smeten i formen och strö över blåbär. Grädda mitt i ugnen ca 15 - 20 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng