Deg:
9 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
300 g rumstempererat smör
3 ägg
250 g blåbär
Smultäcke:
150 g smält smör
4,5 dl havregryn
3 dl rörsocker strö
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en långpanna, ca 20 x 30 cm.
2. Blanda samman de torra ingredienserna till degen i en skål. Tillsätt matfettet och arbeta samman till en smulig deg. Rör i äggen. Tryck ut degen i långpannan och lägg på blåbären.
3. Blanda det smälta smöret med havregryn och socker och strö det över blåbären. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna och skär upp i rutor.
4. Blåbären kan ersättas av andra bär eller frukter, t ex körsbär eller plommon.
Ca 35 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng