Placeholder

Blåbärskaka

Ingredienser

Deg:
9 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
300 g rumstempererat smör
3 ägg
250 g blåbär

Smultäcke:
150 g smält smör
4,5 dl havregryn
3 dl rörsocker strö

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en långpanna, ca 20 x 30 cm.

2. Blanda samman de torra ingredienserna till degen i en skål. Tillsätt matfettet och arbeta samman till en smulig deg. Rör i äggen. Tryck ut degen i långpannan och lägg på blåbären.

3. Blanda det smälta smöret med havregryn och socker och strö det över blåbären. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna och skär upp i rutor.

4. Blåbären kan ersättas av andra bär eller frukter, t ex körsbär eller plommon.

Ca 35 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr