125 g smör
1,5 dl socker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 msk mjölk
Garnering:
1 pkt frysta blåbär
1 näve socker
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
2. Smält smöret och låt det svalna. Rör det pösigt med sockret. Tillsätt ett ägg i taget och sedan mjölet blandat med bakpulvret samt mjölken.
3. Häll smeten i formen. Häll över blåbär och socker och grädda kakan i nedre delen av ugnen 40 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar