Placeholder

Blåbärskaka

Ingredienser

125 g smör
1,5 dl socker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 msk mjölk

Garnering:
1 pkt frysta blåbär
1 näve socker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

2. Smält smöret och låt det svalna. Rör det pösigt med sockret. Tillsätt ett ägg i taget och sedan mjölet blandat med bakpulvret samt mjölken.

3. Häll smeten i formen. Häll över blåbär och socker och grädda kakan i nedre delen av ugnen 40 minuter.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.