150 g rumsvarmt smör
4,5 dl socker
1,5 dl matolja
1,5 msk vaniljsocker
1 tsk hjorthornssalt
5 dl vetemjöl
färska blåbär att lägga i kakorna
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Rör smör och socker vitt och pösigt, gärna för hand. Tillsätt matolja. Blanda vaniljsocker, hjorthornssalt och vetemjöl i en bunke och tillsätt till smörblandningen.
3. Rulla degen till runda bollar, platta till dem, lägg några blåbär i varje och tryck ihop degen. Gör dem runda igen och lägg dem glest på bakpappersklädda plåtar.
4. Grädda ca 20 minuter. Kakorna ska vara ljusa och litet spruckna. Öppna inte ugnsluckan under tiden.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng