125 g kallt smör
3 dl vetemjöl
2 msk socker
1 ägg
Fyllning:
75 g rumsvarmt smör
0,75 dl socker
1 ägg
75 g malen sötmandel
1 msk vetemjöl
100 g blåbärssylt
1 dl flagad mandel
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Kör snabbt ihop smör, mjöl och socker i en matberedare. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen vila i kylen ca 1 timme.
3. Vispa smör och socker till en fluffig smet till fyllningen. Vispa i ägget och vänd ned mandel och mjöl i smeten. Tryck ut pajdegen i mandelmusselformar och fördela blåbärssylten i formarna.
4. Täck med mandelsmeten och toppa med flagad mandel. Grädda kakorna mitt i ugnen 20 - 25 minuter. Låt svalna innan du försiktigt lossar dem ur formarna.
Ca 16 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng