3 ägg
3 dl råsocker strö
150 g smör
2 dl crème fraîche
4 dl fullkornsvetemjöl
2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
2 dl frysta blåbär
1 msk mjöl
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en stor sockerkaksform noggrant.
2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret. Blanda i crème fraîche och smält smör i äggvispet. Rör därefter försiktigt ned mjölblandningen.
3. Rulla frysta blåbär i litet vetemjöl och blanda ned i smeten. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 50 minuter eller tills kakan känns klar.
4. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk