Placeholder

Blåbärs- och crème fraîchekaka

Ingredienser

3 ägg
3 dl råsocker strö
150 g smör
2 dl crème fraîche
4 dl fullkornsvetemjöl
2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
2 dl frysta blåbär
1 msk mjöl

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en stor sockerkaksform noggrant.

2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret. Blanda i crème fraîche och smält smör i äggvispet. Rör därefter försiktigt ned mjölblandningen.

3. Rulla frysta blåbär i litet vetemjöl och blanda ned i smeten. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 50 minuter eller tills kakan känns klar.

4. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.