100 g smör
3 ägg
2 dl socker
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl björnbär
Havresmul:
75 g smör
2 dl havregryn
0,5 dl socker
1 msk vetemjöl
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1,5 l.
2. Smält smöret till havresmulorna och blanda ihop alla ingredienser. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Smält smöret och häll i mjölken. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll smörmjölken i äggvispet och vänd ned mjölblandningen. Blanda till en jämn smet.
4. Lägg havresmulorna i botten på kakformen, häll i sockerkakssmeten och lägg i björnbären med jämna mellanrum.
5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Ta ut kakan och låt den vila i formen ca 5 minuter. Vänd sedan upp kakan på ett fat och låt den kallna under formen.
10 - 12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng