Placeholder

Björnbärssockerkaka med havresmulor

Ingredienser

100 g smör
3 ägg
2 dl socker
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl björnbär

Havresmul:
75 g smör
2 dl havregryn
0,5 dl socker
1 msk vetemjöl

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1,5 l.

2. Smält smöret till havresmulorna och blanda ihop alla ingredienser. Vispa ägg och socker pösigt.

3. Smält smöret och häll i mjölken. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll smörmjölken i äggvispet och vänd ned mjölblandningen. Blanda till en jämn smet.

4. Lägg havresmulorna i botten på kakformen, häll i sockerkakssmeten och lägg i björnbären med jämna mellanrum.

5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Ta ut kakan och låt den vila i formen ca 5 minuter. Vänd sedan upp kakan på ett fat och låt den kallna under formen.

10 - 12 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.