175 g smör
2 ägg
2,5 dl socker
pressad saft av 0,5 citron
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 dl björnbär, hallon eller blåbär
1 msk gelésocker multi
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
2. Låt smöret smälta och svalna. Vispa ägg och socker pösigt och rör ned smör och citronsaft. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ned det i smeten.
3. Häll smeten i formen. Fördela bären över kakan och strö över gelésocker, som drar åt sig litet vätska från bären. Grädda 35 - 40 minuter.
Ca 12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk