Placeholder

Bittens paprikakotletter

Ingredienser

4 fläskkotletter
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
2 tsk paprikapulver
2 pkt bacon
2 stora gula lökar
2 röda paprikor
2 - 3 vitlöksklyftor
5 dl vispgrädde
2 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda mjöl, paprikapulver, salt och svartpeppar. Panera kotletterna i mjölblandningen. Bryn dem i smör på båda sidor och lägg dem i en ugnsform.

3. Skär baconet i bitar och strimla lök och paprika. Bryn först baconet en stund och lägg sedan i lök och paprika. Pressa i vitlök och häll på grädde. Blanda i buljongtärning och tomatpuré och låt puttra ihop en stund.

4. Häll röran runtom kotletterna i ugnsformen och gratinera 20 - 30 minuter. Servera med råstekt potatis och grönsallad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.