Blir ca 30 bottnar
500g Mandelmassa
250g Strösocker
125g Äggvita
1. Sätt ugnen på 170°. Blanda sockret och lite av äggvitan så det får konsistensen att du kan forma en boll av det.
2. Tillsätt sedan mandelmassa och arbeta ihop till en jämn massa tillsätt sedan lite äggvita i taget.
3. Spritsa sedan bottnar i önskad storlek tänk på att de flyter ut en aning och grädda i ca 15min, men tiden varierar beroende på storlek så håll koll.
4. Frys sedan bottnarna i ca 1 timme innan du försöker lossa de från bakplåtspapperet. Efter att de blivit frysta släpper de enkelt utan att gå sönder.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng