Placeholder

Biscotti di Prato

Ingredienser

300 g sötmandel, skållad och rostad
500 g vetemjöl
500 g socker
4 ägg
Salt
Lite vaniljsocker
Rivet skal av 1 citron
1 msk anisfrön
Smör
1 ägg

Gör så här

1. Sätt ugnen på 120 grader.

2. Stöt mandeln och blanda den med mjöl, socker, ägg och en nypa salt. Smaksätt med vaniljsocker, citronskal och anis.

3. Kavla ut degen till ca 2 cm tjocka rullar och lägg dessa på en plåt. Vispa upp ägget med en aning socker och pensla rullarna med blandningen.

4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min (det är snarare en fråga om torkning än om gräddning).

5. Skär rullarna i tumstjocka skivor och grädda dessa i ytterligare ca 15 min.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.