300 g sötmandel, skållad och rostad
500 g vetemjöl
500 g socker
4 ägg
Salt
Lite vaniljsocker
Rivet skal av 1 citron
1 msk anisfrön
Smör
1 ägg
1. Sätt ugnen på 120 grader.
2. Stöt mandeln och blanda den med mjöl, socker, ägg och en nypa salt. Smaksätt med vaniljsocker, citronskal och anis.
3. Kavla ut degen till ca 2 cm tjocka rullar och lägg dessa på en plåt. Vispa upp ägget med en aning socker och pensla rullarna med blandningen.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min (det är snarare en fråga om torkning än om gräddning).
5. Skär rullarna i tumstjocka skivor och grädda dessa i ytterligare ca 15 min.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…