600 g nötfärs
1,5 tsk + 2 krm salt
3 krm nymalen svartpeppar
0,5 dl marinerade, soltorkade tomater
1,5 msk av oljan till tomaterna
100 g ricotta
2 msk riven parmesan
2 bifftomater
1 silverlök
1 baguette, gärna rustik
grönsallad
1. Blanda färsen med 1,5 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Forma färsen till 4 biffar.
2. Hacka de soltorkade tomaterna och blanda med ricotta och parmesan. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Tillsätt litet olja från tomaterna och rör till smidig konsistens.
3. Grilla eller stek biffarna ca 4 minuter på varje sida. Skär tomaterna i skivor. Skala och skiva löken. Skär baguetten i 8 sneda skivor och grilla brödskivorna ca 1 minut per sida.
Bred ricottacrèmen på brödskivorna och lägg ihop dem med biff, tomater, lök och grönsallad. Servera genast, gärna med litet extra svartpeppar.
4 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…