Placeholder

Biffsandwich med ricottacrème

Ingredienser

600 g nötfärs
1,5 tsk + 2 krm salt
3 krm nymalen svartpeppar
0,5 dl marinerade, soltorkade tomater
1,5 msk av oljan till tomaterna
100 g ricotta
2 msk riven parmesan
2 bifftomater
1 silverlök
1 baguette, gärna rustik
grönsallad

Gör så här

1. Blanda färsen med 1,5 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Forma färsen till 4 biffar.

2. Hacka de soltorkade tomaterna och blanda med ricotta och parmesan. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Tillsätt litet olja från tomaterna och rör till smidig konsistens.

3. Grilla eller stek biffarna ca 4 minuter på varje sida. Skär tomaterna i skivor. Skala och skiva löken. Skär baguetten i 8 sneda skivor och grilla brödskivorna ca 1 minut per sida.

Bred ricottacrèmen på brödskivorna och lägg ihop dem med biff, tomater, lök och grönsallad. Servera genast, gärna med litet extra svartpeppar.

4 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.