200 g blockchoklad
200 g smör
4 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk kakao
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med smör och bröa den med ströbröd, så lossnar kakan lättare.
2. Smält smör och choklad i en panna. Vispa ägg och socker pösigt och häll det i kastrullen. Tillsätt mjöl, bakpulver och kakao direkt i pannan. Blanda, men rör så litet som möjligt. Ju mer du rör om, desto mindre seg blir kakan.
3. Häll smeten i formen och ställ in den långt ned i ugnen. Grädda ca 20 minuter. Kakan ska vara fast vid kanterna och lös i mitten. Ställ åt sidan ett tag så kakan hinner sätta sig.
4. När kakan svalnat serveras den med en klick grädde.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng