Placeholder

Bettans kladdkaka

Ingredienser

200 g blockchoklad
200 g smör
4 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk kakao

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med smör och bröa den med ströbröd, så lossnar kakan lättare.

2. Smält smör och choklad i en panna. Vispa ägg och socker pösigt och häll det i kastrullen. Tillsätt mjöl, bakpulver och kakao direkt i pannan. Blanda, men rör så litet som möjligt. Ju mer du rör om, desto mindre seg blir kakan.

3. Häll smeten i formen och ställ in den långt ned i ugnen. Grädda ca 20 minuter. Kakan ska vara fast vid kanterna och lös i mitten. Ställ åt sidan ett tag så kakan hinner sätta sig.

4. När kakan svalnat serveras den med en klick grädde.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr