4 kycklingfiléer, 500 - 600 g
salt
peppar
2 dl riven ost
4 msk hackad purjolök
2,5 msk senap
1 msk smör
0,5 - 1 dl vatten
2,5 dl matlagningsgrädde
0,5 hönsbuljongtärning
3 msk hackad persilja
1. Platta ut kycklingfiléerna något och krydda med salt och peppar.
2. Blanda ost, purjolök och senap. Lägg en klick på varje filé och vik dem dubbla. Säkra ev med tandpetare.
3. Smält smöret i en stekpanna och bryn filéerna på båda sidor tills de fått färg. Tillsätt 0,5 dl vatten och låt kycklingen småputtra under lock ca 8 minuter. Späd ev med litet mer vatten under stekningen.
4. Blanda ned grädde, buljongtärning och persilja och låt det puttra ytterligare några minuter.
5. Smaka av såsen och krydda ev mer. Strö över hackad persilja och servera med goda tillbehör.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng