Placeholder

Berits goda kycklingkuvert

Ingredienser

4 kycklingfiléer, 500 - 600 g
salt
peppar
2 dl riven ost
4 msk hackad purjolök
2,5 msk senap
1 msk smör
0,5 - 1 dl vatten
2,5 dl matlagningsgrädde
0,5 hönsbuljongtärning
3 msk hackad persilja

Gör så här

1. Platta ut kycklingfiléerna något och krydda med salt och peppar.

2. Blanda ost, purjolök och senap. Lägg en klick på varje filé och vik dem dubbla. Säkra ev med tandpetare.

3. Smält smöret i en stekpanna och bryn filéerna på båda sidor tills de fått färg. Tillsätt 0,5 dl vatten och låt kycklingen småputtra under lock ca 8 minuter. Späd ev med litet mer vatten under stekningen.

4. Blanda ned grädde, buljongtärning och persilja och låt det puttra ytterligare några minuter.

5. Smaka av såsen och krydda ev mer. Strö över hackad persilja och servera med goda tillbehör.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr