Placeholder

Bergis

Ingredienser

25 gram jäst
5 dl.mjölk fingervarm
2 tsk salt
50 gram smör rumsvarmt
2 msk sirap
12 - 14 dl. vetemjöl

Gör så här

1 Smula ner jästen i en bunke och lös upp den i mjölken. Tillsätt, salt,smör.sirap och vetemjöl lite i taget. Blanda ihop till en smidig deg och knåda den kraftig i några minuter så att glutentrådarna blir starka och brödet luftigt och saftigt
2 Låt degen jäsa under duk i ca. 45 min
3 Dela degen i två delar. Forma dem till släta limpor på ett bakbord. Lägg dem på en plåt med papper
4 Skär ca. 3 snitt i degen med en vass kniv. Låt dem jäsa i ca. 30 min. Sätt in i ugnen på 200 gr
5 Separera äggvitan från gulan och pensla limporna med uppvispad äggvita ( ger ett sprödare yta. Strö över vallmofrö.
6. Grädda limporna i nedre delen av ugnen i ca. 30 min. Låt dem svalna på ett galler
Förvara de kalla bröden i en papperpåse då bevar de den knapriga ytan

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.