25 gram jäst
5 dl.mjölk fingervarm
2 tsk salt
50 gram smör rumsvarmt
2 msk sirap
12 - 14 dl. vetemjöl
1 Smula ner jästen i en bunke och lös upp den i mjölken. Tillsätt, salt,smör.sirap och vetemjöl lite i taget. Blanda ihop till en smidig deg och knåda den kraftig i några minuter så att glutentrådarna blir starka och brödet luftigt och saftigt
2 Låt degen jäsa under duk i ca. 45 min
3 Dela degen i två delar. Forma dem till släta limpor på ett bakbord. Lägg dem på en plåt med papper
4 Skär ca. 3 snitt i degen med en vass kniv. Låt dem jäsa i ca. 30 min. Sätt in i ugnen på 200 gr
5 Separera äggvitan från gulan och pensla limporna med uppvispad äggvita ( ger ett sprödare yta. Strö över vallmofrö.
6. Grädda limporna i nedre delen av ugnen i ca. 30 min. Låt dem svalna på ett galler
Förvara de kalla bröden i en papperpåse då bevar de den knapriga ytan
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…