Placeholder

Bekväm ris- och korvlåda

Ingredienser

2 dl långkornigt ris
2 gula lökar
1 burk redd champinjonsoppa
3 dl vatten
0,5 tsk salt
vitpeppar
8 varm- eller wienerkorvar
ev 8 skivor bacon
1 dl riven ost

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj ett ugnssäkert fat.

2. Skala och hacka löken ganska fint och strö den över riset. Rör samman soppa och vatten till en klimpfri sås och tillsätt salt och vitpeppar.

3. Häll såsen över riset, täck med aluminiumfolie och koka riset i ugnen ca 25 minuter. Ta av foliet och lägg korvarna ovanpå riset, ev omvirade med bacon. Strö över ost.

4. Sätt in i ugnen igen, nu utan folie, och gratinera tills riset är kokt och allt fått läcker, guldbrun färg, ca 15 minuter.

5. Servera med tomatsallad och gröna bönor eller ärter.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Korv stroganoff extra allt

En lyxigare variant på vardagsklassikern korv stroganoff med kryddig kabanoss, färska söta tomater och saltgurka…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.