2 dl långkornigt ris
2 gula lökar
1 burk redd champinjonsoppa
3 dl vatten
0,5 tsk salt
vitpeppar
8 varm- eller wienerkorvar
ev 8 skivor bacon
1 dl riven ost
1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj ett ugnssäkert fat.
2. Skala och hacka löken ganska fint och strö den över riset. Rör samman soppa och vatten till en klimpfri sås och tillsätt salt och vitpeppar.
3. Häll såsen över riset, täck med aluminiumfolie och koka riset i ugnen ca 25 minuter. Ta av foliet och lägg korvarna ovanpå riset, ev omvirade med bacon. Strö över ost.
4. Sätt in i ugnen igen, nu utan folie, och gratinera tills riset är kokt och allt fått läcker, guldbrun färg, ca 15 minuter.
5. Servera med tomatsallad och gröna bönor eller ärter.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Korv stroganoff extra allt
En lyxigare variant på vardagsklassikern korv stroganoff med kryddig kabanoss, färska söta tomater och saltgurka…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…