Placeholder

BBQ tofu rice bowl

Ingredienser

400 g tofu
3 dl ris
--
250 g broccoli, buketter
2 dl vatten
1 st paprika, tärnad
200 g majs
1 msk sojasås
--
200 g champinjoner, skivade
1 dl BBQ-sås
--
1 st avocado, tärnad
0.5 dl sesamfrön

Gör så här

1. Torka tofun i hushållspapper, så har den lättare för att dra åt sig såsen senare. Sätt riset på kokning.

2. Stek broccolin i olja tills ytan blir lätt bränd. Addera vatten och låt puttra några minuter. Tillsätt paprika, majs, sojasås och låt sjuda några minuter. Lägg över i en skål.

3. Dela tofun i bitar och stek gyllenbruna i olja tillsammans med champinjoner. Tillsätt BBQ-såsen och låt sjuda några minuter.

4. Mixa riset med grönsakerna, tofun, champinjonerna samt såsen i pannan. Servera med sesamfrön och tärnad avokado på toppen.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Tofuröra

Koka: Potatisen Vispa: Silkestofu Soya cuisine Kikärtsmjöl Svart salt Mosa: Kokt potatis Fast tofu Kikärtor…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.