Det här behöver du:
Rub:
1,5 dl paprikapulver
1 dl farinsocker
3 msk vitlökspulver
3 msk lökpulver
2 msk oregano
2 msk salt
Moppsås:
1,5 dl Äppelcidervinäger
0,75 dl olivolja
0,5 dl mörk öl
3 msk paprika
1 tsk salt
1 tsk nymald svartpeppar
Valfri rökflis, jag föredrar mesquite
Gör så här:
Börja med att rubba din brisket kvällen innan med rubben.
Slå in i plastfolie och låt ligga över natten.
Blötlägg rökflisen
Gör i ordning din grill eller smoker för low & slowgrillning.
ca 100-125 grader.
Lägg på rökflisen och när det börjar ryka lägger du å oxbringan.
Har du fettkappa på den, så låt den ligga uppåt, detta för att när den smälter kommer dne göra köttet ännu saftigare.
Moppa ungefär varje timme, och fyll på rökflis när det slutar ryka.
Kör brisketen till en innertemperatur på 80 grader.
Klä in i folie och låt ligga tills den når 93-95 grader.
Skiva upp och njut av en av dom bästa grillade köttbitar du någonsin ätit.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…