Placeholder

BBQ Brisket

Ingredienser

Det här behöver du:

 

Rub:

1,5 dl paprikapulver

1 dl farinsocker

3 msk vitlökspulver

3 msk lökpulver

2 msk oregano

2 msk salt

Moppsås:

1,5 dl Äppelcidervinäger

0,75 dl olivolja

0,5 dl mörk öl

3 msk paprika

1 tsk salt

1 tsk nymald svartpeppar

Valfri rökflis, jag föredrar mesquite

Gör så här

Gör så här:
Börja med att rubba din brisket kvällen innan med rubben.
Slå in i plastfolie och låt ligga över natten.
Blötlägg rökflisen
Gör i ordning din grill eller smoker för low & slowgrillning.
ca 100-125 grader.
Lägg på rökflisen och när det börjar ryka lägger du å oxbringan.
Har du fettkappa på den, så låt den ligga uppåt, detta för att när den smälter kommer dne göra köttet ännu saftigare.
Moppa ungefär varje timme, och fyll på rökflis när det slutar ryka.
Kör brisketen till en innertemperatur på 80 grader.
Klä in i folie och låt ligga tills den når 93-95 grader.
Skiva upp och njut av en av dom bästa grillade köttbitar du någonsin ätit.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.