Placeholder

Bärformar

Ingredienser

1 stort ägg
0,75 dl socker
100 g riven mandelmassa
1 dl vetemjöl

Fyllning:
ca 3 dl hallon eller blåbär
50 g smör

Servering:
lättvispad grädde med punsch

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj 12 engångsformar i aluminim och ställ ut dem på en plåt.

2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mandelmassa och vetemjöl och rör ned i smeten. Klicka ut smeten i formarna och tryck ned några hallon eller 1 msk blåbär i varje.

3. Hyvla smöret med osthyvel och lägg det över. Grädda i nedre delen av ugnen 15 - 20 minuter. Det kan gå något snabbare med färska bär.

4. Servera med punschgrädde och gärna extra hallon.

6 - 12 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.