Placeholder

Barbros currygryta med het sås

Ingredienser

Ca 500 g tärnad fläskfilé
smör och/eller olja
salt
svartpeppar
1 msk curry + curry till såsen
2 gula lökar, klyftade
2 - 3 paprikor i olika färger,
skurna i bitar

Sås:
2 dl crème fraîche naturell
2 dl crème fraîche paprika/chili
1 msk mango chutney
1 msk sweet chilisås

Gör så här

1. Stek köttet i stekpanna med höga kanter. Salta, peppra och strö över curry. Blanda väl och fräs några minuter. Ta upp köttet och lägg i grönsakerna. Salta och peppra. Lägg tillbaka köttet i stekpannan och blanda väl.

2. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Koka upp och smaka av med salt, peppar och curry.

3. Blanda med övriga ingredienser. Hetta upp och servera, gärna med ris. Grytan blir ännu godare om den görs dagen före servering och värms upp.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.