Ca 500 g tärnad fläskfilé
smör och/eller olja
salt
svartpeppar
1 msk curry + curry till såsen
2 gula lökar, klyftade
2 - 3 paprikor i olika färger,
skurna i bitar
Sås:
2 dl crème fraîche naturell
2 dl crème fraîche paprika/chili
1 msk mango chutney
1 msk sweet chilisås
1. Stek köttet i stekpanna med höga kanter. Salta, peppra och strö över curry. Blanda väl och fräs några minuter. Ta upp köttet och lägg i grönsakerna. Salta och peppra. Lägg tillbaka köttet i stekpannan och blanda väl.
2. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Koka upp och smaka av med salt, peppar och curry.
3. Blanda med övriga ingredienser. Hetta upp och servera, gärna med ris. Grytan blir ännu godare om den görs dagen före servering och värms upp.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar