Placeholder

Bärbakelser med mandelbotten och citronkräm

Ingredienser

Bottnar:
1 dl sötmandel
0,5 dl socker
2,5 dl vetemjöl
100 g kallt smör
1 ägg

Citronkräm:
4 äggulor
0,75 dl socker
finrivet skal av 1 stor citron
2 msk pressad citron
3 dl vispgrädde

Garnering:
skivade jordgubbar eller andra bär

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Kör mandel och socker i matberedare eller mixer tills mandeln är finhackad. Tillsätt vetemjöl och smör i bitar. Kör tills smöret är finfördelat. Tillsätt ägget och kör snabbt ihop till en deg.

3. Dela degen i 18 bitar och tryck ut dem i mazarinformar. Ställ kallt minst 30 minuter. Grädda formarna på plåt mitt i ugnen 8 - 10 minuter. Förvara dem torrt.

4. Vispa samman äggulor, socker, citronskal och saften från citronen i en kastrull. Sjud på svag värme till en tjock kräm under ständig vispning. Låt kallna. Vispa grädden och blanda den med citronkrämen.

5. Fyll de kalla formarna med krämen och lägg på färska jordgubbar, eller andra färska bär eller färsk frukt.

18 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.