Bottnar:
1 dl sötmandel
0,5 dl socker
2,5 dl vetemjöl
100 g kallt smör
1 ägg
Citronkräm:
4 äggulor
0,75 dl socker
finrivet skal av 1 stor citron
2 msk pressad citron
3 dl vispgrädde
Garnering:
skivade jordgubbar eller andra bär
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Kör mandel och socker i matberedare eller mixer tills mandeln är finhackad. Tillsätt vetemjöl och smör i bitar. Kör tills smöret är finfördelat. Tillsätt ägget och kör snabbt ihop till en deg.
3. Dela degen i 18 bitar och tryck ut dem i mazarinformar. Ställ kallt minst 30 minuter. Grädda formarna på plåt mitt i ugnen 8 - 10 minuter. Förvara dem torrt.
4. Vispa samman äggulor, socker, citronskal och saften från citronen i en kastrull. Sjud på svag värme till en tjock kräm under ständig vispning. Låt kallna. Vispa grädden och blanda den med citronkrämen.
5. Fyll de kalla formarna med krämen och lägg på färska jordgubbar, eller andra färska bär eller färsk frukt.
18 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…