150 g smör
1 burk karamelliserad mjölk
1,5 dl socker
1 nypa flingsalt
2,5 dl vetemjöl
3 ägg
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret. Häll karamelliserad mjölk, socker, salt och mjöl i det smälta smöret och rör ihop till en slät smet. Tillsätt äggen ett i taget och rör slätt.
3. Smörj en springform och bröa med riven kokos. Häll smeten i formen och grädda ca 20 - 25 minuter i mitten av ugnen.
4. Låt kakan svalna litet och servera sedan med vispad grädde, skivad banan och kolasås.
Ca 12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng