Tårtbotten:
2 ägg
2 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl kokande vatten
Fyllning:
3 dl röda vinbär
2 bananer
1 msk socker
6 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form på 1,5 l.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ned vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt vattnet under omrörning.
3. Häll smeten i formen och grädda kakan ca 30 minuter. Låt svalna och dela kakan i bottnar.
4. Ta undan några fina vinbärsklasar till garnering och mosa bananerna tillsammans med resten av bären och socker.
5. Vispa grädden med vaniljsockret. Bred ut banan- och vinbärsmoset mellan bottnarna. Täck tårtan med grädde och garnera med vinbärsklasarna.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…