Placeholder

Bananrutor med kokosglasyr

Ingredienser

150 g smör
3 ägg
2,5 dl socker
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
2 mogna, mosade bananer

Glasyr:
3 dl florsocker
3,5 msk koncentrerad exotisk nektar
kokosflingor

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj ugnens standardlångpanna och bröa med kokos. OBS! Då behövs dubbel sats av smet och glasyr.

2. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ned i smeten.

3. Tillsätt smör, mjölk och mosad banan. Häll smeten i formen och grädda 30 - 35 minuter. Låt kallna.

4. Rör ihop florsocker och nektar. Bred glasyren över kakan och strö över kokos. Låt stelna och skär upp i rutor.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.