Placeholder

Bananmuffins med mörk choklad och mandelmassa

Ingredienser

3,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 krm salt
0,5 tsk bakpulver
125 g smör
2 dl ljust muscovadosocker
2 ägg
200 g mörk choklad, 70%
2 mosade bananer
100 g mandelmassa
0,5 tsk vaniljpulver
1 dl mjölk
1 dl lätt Kesella

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda samman och sikta ned mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke. Vispa rumsvarmt smör, vaniljpulver och socker tills det hela blir luftigt.

3. Blanda i äggen ett i taget. Vänd försiktigt ned mjölblandningen. Blanda i hackad choklad, riven mandelmassa, mosade bananer, mjölk och Kesella.

4. Fyll muffinsformar nästan fulla och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.