Gröt:
1 l mjölk
1,5 dl mannagryn
2 msk socker
0,5 tsk salt
Blandning:
3 bananer
3 msk brun farin
2 tsk ingefära
1 tsk kanel
3 ägg
smör till formen
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Koka upp mjölken och vispa ned mannagryn, salt och socker. Låt koka upp igen under omrörning, koka 5 minuter på svag värme och rör om då och då.
3. Ta kastrullen från värmen och låt svalna av medan du förbereder resten.
4. Mosa bananer, farin, ingefära och kanel till en väl blandad smet. Vispa ihop äggen. Blanda ned bananröra och ägg i den avsvalnade gröten. Rör om så att allt blir mycket väl blandat och häll upp i en smord ugnsform. Jämna till ytan och sätt in i ugnen, en fals under mitten.
5. Grädda 30 - 35 minuter tills ytan är fint gyllenbrun. Låt svalna av och servera ljummen med vaniljsås.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng