Placeholder

Bananmannapudding

Ingredienser

Gröt:
1 l mjölk
1,5 dl mannagryn
2 msk socker
0,5 tsk salt

Blandning:
3 bananer
3 msk brun farin
2 tsk ingefära
1 tsk kanel
3 ägg
smör till formen

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Koka upp mjölken och vispa ned mannagryn, salt och socker. Låt koka upp igen under omrörning, koka 5 minuter på svag värme och rör om då och då.

3. Ta kastrullen från värmen och låt svalna av medan du förbereder resten.

4. Mosa bananer, farin, ingefära och kanel till en väl blandad smet. Vispa ihop äggen. Blanda ned bananröra och ägg i den avsvalnade gröten. Rör om så att allt blir mycket väl blandat och häll upp i en smord ugnsform. Jämna till ytan och sätt in i ugnen, en fals under mitten.

5. Grädda 30 - 35 minuter tills ytan är fint gyllenbrun. Låt svalna av och servera ljummen med vaniljsås.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.