Gröt:
1 l mjölk
1,5 dl mannagryn
2 msk socker
0,5 tsk salt
Blandning:
3 bananer
3 msk brun farin
2 tsk ingefära
1 tsk kanel
3 ägg
smör till formen
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Koka upp mjölken och vispa ned mannagryn, salt och socker. Låt koka upp igen under omrörning, koka 5 minuter på svag värme och rör om då och då.
3. Ta kastrullen från värmen och låt svalna av medan du förbereder resten.
4. Mosa bananer, farin, ingefära och kanel till en väl blandad smet. Vispa ihop äggen. Blanda ned bananröra och ägg i den avsvalnade gröten. Rör om så att allt blir mycket väl blandat och häll upp i en smord ugnsform. Jämna till ytan och sätt in i ugnen, en fals under mitten.
5. Grädda 30 - 35 minuter tills ytan är fint gyllenbrun. Låt svalna av och servera ljummen med vaniljsås.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…