4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
1,25 dl grädde
3 mogna bananer
2 ägg
Frosting:
300 g Philadelphiaost
75 g rumsvarmt smör
5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl kokosflingor
1. Sätt ugnen på 200 grader och klä en form, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
2. Blanda de torra ingredienserna i en stor skål. Smält smöret. Mosa bananerna väl. Blanda smör, bananer och grädde och tillsätt till mjölblandningen.
3. Vispa upp äggen och rör ned dem i smeten. Häll smeten i formen och grädda 15 minuter. Låt svalna helt.
4. Rör färskosten och smöret smidigt, tillsätt vaniljsocker och florsocker och vispa så att det blir fluffigt. Bred krämen på kakan och strö över kokosflingor.
5. Skär upp i rutor och förvara svalt.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng