Placeholder

Banankaka med kokos

Ingredienser

4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
1,25 dl grädde
3 mogna bananer
2 ägg

Frosting:
300 g Philadelphiaost
75 g rumsvarmt smör
5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl kokosflingor

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader och klä en form, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.

2. Blanda de torra ingredienserna i en stor skål. Smält smöret. Mosa bananerna väl. Blanda smör, bananer och grädde och tillsätt till mjölblandningen.

3. Vispa upp äggen och rör ned dem i smeten. Häll smeten i formen och grädda 15 minuter. Låt svalna helt.

4. Rör färskosten och smöret smidigt, tillsätt vaniljsocker och florsocker och vispa så att det blir fluffigt. Bred krämen på kakan och strö över kokosflingor.

5. Skär upp i rutor och förvara svalt.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr