4 äggulor
1 dl socker
2 dl mjölk
1,5 dl vispgrädde
1 dl glukossirap
3 - 4 bananer
Sås:
100 g mörk choklad av god kvalitet
0,5 dl glukossirap
0,5 dl ljus sirap
1 msk smör
Garnering:
1 dl hackade hasselnötter
1. Vispa samman äggulor och socker. Koka upp mjölk, grädde och glukossirap. Vispa ned äggsmeten i den varma mjölkblandningen. Sila genom en finmaskig sil.
2. Skala bananerna och mosa eller mixa dem till en slät massa. Blanda ned bananmoset i glassmassan. Låt smeten svalna innan den körs i glassmaskin eller ställs in i frysen minst 5 timmar (rör om då och då).
3. Bryt chokladen till såsen i små bitar och lägg i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser. Sjud under omrörning tills det blivit en kräm. Låt svalna.
4. Rosta de hackade hasselnötterna i torr stekpanna. Lägg upp glassen i portionsskålar eller på assietter. Garnera med såsen och nötterna och servera direkt.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng