Placeholder

Bananglass med chokladsås

Ingredienser

4 äggulor
1 dl socker
2 dl mjölk
1,5 dl vispgrädde
1 dl glukossirap
3 - 4 bananer

Sås:
100 g mörk choklad av god kvalitet
0,5 dl glukossirap
0,5 dl ljus sirap
1 msk smör

Garnering:
1 dl hackade hasselnötter

Gör så här

1. Vispa samman äggulor och socker. Koka upp mjölk, grädde och glukossirap. Vispa ned äggsmeten i den varma mjölkblandningen. Sila genom en finmaskig sil.

2. Skala bananerna och mosa eller mixa dem till en slät massa. Blanda ned bananmoset i glassmassan. Låt smeten svalna innan den körs i glassmaskin eller ställs in i frysen minst 5 timmar (rör om då och då).

3. Bryt chokladen till såsen i små bitar och lägg i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser. Sjud under omrörning tills det blivit en kräm. Låt svalna.

4. Rosta de hackade hasselnötterna i torr stekpanna. Lägg upp glassen i portionsskålar eller på assietter. Garnera med såsen och nötterna och servera direkt.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.