2 medelstora bananer
150 g mjölkchoklad
75 g smör
1 ägg + 1 äggula
1 dl socker
0,5 dl muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
smör och socker till formarna
1 krm salt
vaniljglass till servering
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och sockra 6 ugnssäkra portionsformar à ca 1,5 dl.
2. Hacka chokladen fint. Mosa 1,5 banan och skär resterande halva i bitar.
3. Smält smöret, blanda i chokladen och rör tills den smält. Tillsätt ägg, socker, muscovadosocker, vaniljsocker, salt och mosad banan. Tillsätt vetemjölet och rör om.
4. Fördela smeten i formarna och lägg en bit banan i varje. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna något och vänd sedan upp bakelserna på tallrikar.
5. Servera med en kula vaniljglass.
6 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng