2 medelstora bananer
150 g mjölkchoklad
75 g smör
1 ägg + 1 äggula
1 dl socker
0,5 dl muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
smör och socker till formarna
1 krm salt
vaniljglass till servering
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och sockra 6 ugnssäkra portionsformar à ca 1,5 dl.
2. Hacka chokladen fint. Mosa 1,5 banan och skär resterande halva i bitar.
3. Smält smöret, blanda i chokladen och rör tills den smält. Tillsätt ägg, socker, muscovadosocker, vaniljsocker, salt och mosad banan. Tillsätt vetemjölet och rör om.
4. Fördela smeten i formarna och lägg en bit banan i varje. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna något och vänd sedan upp bakelserna på tallrikar.
5. Servera med en kula vaniljglass.
6 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…