Placeholder

Bagarbysoppa

Ingredienser

1 kycklingfilé
8 dl kycklingbuljong
10 jordärtskockor
0,5 rödlök
1 liten purjolök
1 liten morot
1 dl grädde
2 dl mjölk
smör till stekning
pressad citron
salt
peppar
strimlad bladpersilja till garnering

Gör så här

1. Skär kycklingfilén i smala strimlor. Koka dem 3 - 5 minuter i litet av buljongen. Ta upp kycklingen och spara buljongen.

2. Skala och strimla jordärtskockorna. Lägg bitarna i litet mjölk, det ger en fräschare färg på soppan.

3. Skala och strimla rödlök, purjolök och morot. Fräs grönsakerna i en panna med litet smör.

4. Tillsätt all buljongen och koka grönsakerna tills de är mjuka. Tillsätt mjölk och grädde och koka ihop. Mixa soppan slät. Smaksätt med litet pressad citron, salt och peppar.

5. Lägg upp kycklingen i tallrikar och slå soppan över. Toppa med litet strimlad bladpersilja.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.