1 kycklingfilé
8 dl kycklingbuljong
10 jordärtskockor
0,5 rödlök
1 liten purjolök
1 liten morot
1 dl grädde
2 dl mjölk
smör till stekning
pressad citron
salt
peppar
strimlad bladpersilja till garnering
1. Skär kycklingfilén i smala strimlor. Koka dem 3 - 5 minuter i litet av buljongen. Ta upp kycklingen och spara buljongen.
2. Skala och strimla jordärtskockorna. Lägg bitarna i litet mjölk, det ger en fräschare färg på soppan.
3. Skala och strimla rödlök, purjolök och morot. Fräs grönsakerna i en panna med litet smör.
4. Tillsätt all buljongen och koka grönsakerna tills de är mjuka. Tillsätt mjölk och grädde och koka ihop. Mixa soppan slät. Smaksätt med litet pressad citron, salt och peppar.
5. Lägg upp kycklingen i tallrikar och slå soppan över. Toppa med litet strimlad bladpersilja.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…