4 kycklingfiléer
150 g tärnat bacon
150 g gorgonzola
2 dl crème fraîche
1 gul lök
1 msk ljus maizenaredning
olja
svartpeppar
1. Hacka löken och fräs den tillsammans med tärnat bacon. Lägg åt sidan. Skär kycklingen i bitar och stek den. Krydda med svartpeppar och stek tills kycklingen fått yta runtom.
2. Dela osten i småbitar och vänd ned den i pannan. Rör tills den smält och tillsätt crème fraîche. Rör om tills allt blandat sig och låt puttra på svag värme ett par minuter.
3. Blanda ned lök- och baconröran och låt puttra ytterligare någon minut. Red av och servera med någon kokt grönsak.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng